Ferestre

Ferestrele din sistemul de profile GEALAN S 8000 IQ

Considerati importanta termoizolatia si totodata doriti sa imprimati personalitate casei dumneavoastra prin ferestre decor lemn sau cu suprafete speciale precum acrylcolor sau placare cu aluminiu? Va recomandam sistemul nostru de profile pentru ferestre S 8000 IQ.

 • 6 camere izolatoare
 • 74 mm adancime de constructie
 • Uf = 1,1 W/m2K (teste efectuate de catre Center of Building Construction Engineering plc.), cu rigidizare din otel
 • Geam de 48 mm grosime cu STV® pentru termoizolatie si fonoizolatie sporita
 • Clasa 5 de protectie fonica (reduce zgomotul cu pana la 47 decibeli)
 • Si in varianta colorata acrylcolor: suprafetele acrylcolor sunt extrem de rezistente la zgariere si agresiune, sunt antistatice, se curata foarte usor si isi pastreaza culoarea in timp
 • Permite lipirea uscata a geamului (STV®), ce se traduce in protectie anti-efractie crescuta, stabilitate mai mare si sunt evitate deformarile si torsiunile chiar si in cazul ferestrelor de mari dimensiuni (sunt posibile dimensiuni cu pana la 20% mai mari)
 • Posibilitatea construirii de elemente speciale, precum usile glisante cu ridicare.

Caracteristicile sistemului S8000 IQ:

S8000 IQ cu 5 camere

 • Izolare termica si fonica foarte buna datorita celor 5 camere si adancimii de constructie marite
 • Stabilitate exceptionala datorita armaturii groase din otel din tocuri si cercevele
 • Alternativ, cu miez reciclat
 • Usor de curatat datorita canalului de mari dimensiuni al tocului

S8000 IQ cu 6 camere

 • Izolare termica exceptionala prin cele 6 camere si adancimea de constructie mare
 • Stabilitate foarte buna datorita armaturii de otel groase din toc si cercevea
 • Usor de curatat datorita faltului semi-radial al tocului
 • Design clasic, fara varsta si modern totodata datorita canturilor rotunjite

Compatibilitate ridicată a sistemelor

Din punct de vedere al versatilităţii, sistemul S 8000 IQ Plus de la GEALAN nu are concurenţă. În plus, este pe deplin integrat în sistemul S 8000 IQ, tocurile şi cercevelele ambelor sisteme putând fi combinate. Rezultă astfel o flexibilitate ridicată, care satisface exigenţele cerinţelor construcţiei moderne de ferestre. Cu ajutorul profilelor din sistemul S 8000 IQ Plus, sunt realizabile aproape toate cerinţele în materie de ferestre. Elementele de fereastră mari şi termoizolaţia optimă nu sunt termeni incompatibili. Sistemul S 8000 IQ Plus cu adâncime de construcţie de 83 mm are proprietăţi cu adevărat excepţionale. Şase camere pentru termoizolare optimă şi rigidizare cu oţel de mari dimensiuni pentru construcţia de elemente mari.

Mai multe posibilităţi

 • Statică excepţională datorită oţelului de mari dimensiuni din cercevea = 1,1 W/m²K cu rigidizare standard din oţel
 • Sticlă cu grosimi până la 54 mm
 • Adâncime de construcţie de 83 mm
 • Geometrie cu 6 camere

Combinaţii nelimitate

Ce combinaţie alegeti? Tocurile din sistemul S 8000 IQ plus de 83 mm sau cele S 8000 IQ de 74 mm? Cerceveaua standard de 83 mm sau cea cu 74 mm adâncime de construcţie? Toate variaţiile sunt posibile.

Statică şi termoizolare în armonie perfectă

Înălţimea maximă a elementelor de fereastră depinde de lăţimea ferestrei şi de suprafaţa totală astfel rezultată. La ferestrele cu suprafeţe mari, asupra elementelor de fereastră acţionează forţe puternice. Rigidizările stabile din oţel asigură rezistenţă crescută la curbare şi fac posibilă construirea de ferestre de mari dimensiuni. Pierderi de energie minime. Camerele suplimentare din profile reduc pierderile de energie şi, împreună cu geamul termoizolator, asigură un microclimat plăcut.
Nivelul de protecţie termică al ferestrei depinde în mare măsură de vitraj, deoarece în cele mai multe cazuri acesta reprezintă o mare parte din suprafaţa ferestrei. Astfel, la alegerea unui pachet de sticlă cu Ug = 0,5 W/m2 K se pot atinge valori Uw de 0,79 W/m2K. Pentru mai multe detalii adresaţi-vă partenerului dumneavoastră GEALAN. Rigidizările din oţel de mari dimensiuni din camera principală asigură stabilitate excepţională. Profilele de toc şi cercevea cu şase camere pentru pierderi de energie mult diminuate.

Protecţia antiefracţie realizată prin S 8000 IQ

Clasa de rezistenţă 1 - Protecţie de bază contra infractorilor pentru parter şi ferestre de balcon accesibile din exterior contra încercărilor de pătrundere prin efracţie violente
Clasa de rezistenţă 2 - Protecţie de bază contra infractorilor pentru parter şi ferestre de demisol care nu sunt accesibile din exterior contra încercărilor de pătrundere prin efracţie cu unelte simple precum şurubelniţe, cleşti

Protecţie antiefracţie

Să te simţi bine în locuinţa ta înseamnă şi să te simţi în siguranţă. GEALAN oferă prin sistemul S 8000 IQ protecţie antiefracţie excepţională. La construcţia profilelor de cinci camere s-a acordat atenţie deosebită utilizării rigidizării din oţel de mari dimensiuni. Împreună cu adâncimea de construcţie de 74 mm a profilului aceasta constituie un argument convingător cu privire la siguranţă, completat prin utilizarea unor mecanisme de închidere sigure.

Termoizolaţie

Creşterea preţurilor energiei duce la costuri tot mai mari pentru locuinţele private. În plus, prevederile legale stabilesc cerinţe tot mai exigente cu privire la termoizolaţia ferestrelor. Datorită celor 5 camere şi adâncimii de construcţie de 74 mm sistemul de profile S 8000 IQ oferă deja termoizolaţie foarte bună. Pentru a se ridica la nivelul celor mai exigente solicitări, există în acest sistem şi variante de toc şi cercevea cu mai multe camere. Valori le U ale acestor combinaţii de profile, cu rigidizare din oţel (până la Uf =1,2 W/m2 K) sunt printre cele mai bune obţinute pentru sistemele de profile din PVC. Termoizolaţia nu trebuie niciodată optimizată în dauna staticii, de aceea se utilizează profile de oţel corespunzătoare.

Mai multe camere, pierderi de energie mai mici

Camerele suplimentare din profilele de fereastră reduc eficient pierderile de energie şi, împreună cu geamul termoizolator, contribuie la un climat confortabil în locuinţă. Coeficientul de transfer termic final pentru fereastră depinde fireşte foarte mult de vitraj, deoarece în majoritatea cazurilor acesta reprezintă cea mai mare parte a suprafeţei ferestrei. Furnizorul dumneavoastră de ferestre vă oferă cu plăcere consultanţă cu privire la aceste aspecte.

Protecţie fonică

Zgomotul poate îmbolnăvi. De aceea protecţia fonică este un aspect important pentru sănătate. Definitorii pentru cerinţele cu privire la fonoizolaţie pentru ferestrele moderne sunt amplasarea locuinţelor şi nivelul zgomotului exterior. Sistemele de profile GEALAN asigură, datorită arhitecturii inteligente, toate premisele pentru fonoizolaţie eficientă. Împreună cu geamul termoizolator potrivit protejează contra tuturor perturbărilor şi îmbunătăţesc calitatea vieţii. Furnizorul dumneavoastră de ferestre vă oferă cu plăcere consultanţă individuală cu privire la aceste aspecte. Evitaţi zgomotul în mod eficient: Din punct de vedere al fonoizolaţiei ferestrele sunt repartizate în diferite clase. Valoarea reprezentativă pentru clasificare este indicele de atenuare a zgomotului evaluat.
Ferestrele fonoabsorbante se pot adapta oricărei situaţii, în funcţie de nivelul de zgomot. Pentru camere unde se înregistrează un nivel de zgomot exterior crescut se recomandă ferestre cu un indice de atenuare a zgomotului ridicat (clasă de protecţie fonică mare). Sistemul S 8000 IQ reduce zgomotul cu până la 47 dB.

Durabilitate remarcabilă

Cu sistemul de profile S 9000 veţi beneficia de un sistem modern, avansat, care este la fel de potrivit pentru clădirile noi cât şi pentru cele în renovare. În acest mod S 9000 avansează spre o nouă platformă pentru construcţia de ferestre, uși de intrare şi uși oscilo-culisante în programul de produse al GEALAN.

Versatilitate

Cu adâncimea de construcţie de 82,5 mm, sistemul S9000 este optim pentru clădirile noi şi pentru cele în renovare şi oferă numeroase opţiuni de proiectare, de ex.: printr-un profil de monoştulp pentru un aspect suplu sau o cercevea semi-încastrată.

Fereastra Viitorului – GEALAN FUTURA®

O combinatie de profile aparte din sistemul S 9000 ce ofera posibilitatea construirii de elemente de ferestre cu valori de termoizolatie de casa pasiva, si in varianta colorata.

 • Uf = 0,89 W/m2K - Standard de Casa Pasiva, profile colorate armate cu otel de 2 mm grosime (cf. directivei ift WA-15/2)
 • 6 camere izolatoare in toc si in cercevea
 • 82,5 mm adancime de constructie
 • Geam cu grosime de pana la 54 mm cu GEALAN STV® (permite preluarea geamurilor speciale)
 • Folosirea tehnologiei cu spuma IKD®: pentru o izolatie termica imbunatatita si la ferestrele colorate, una din camerele tocului este umpluta cu o spuma speciala
 • Protectie antiefractie ridicata, clasa RC 2
 • Si in cazul GEALAN-FUTURA® se poate folosi procedeul inovator de lipire a sticlei, certificat RAL, GEALAN STV®
 • Disponibile numeroase variante de decor si finisaje: folii decor lemn, folii uni, placare cu aluminiu sau suprafata speciala acrylcolor

CUBUS
PRINCIPIUL KISS: KEEP IT SMALL AND SIMPLE

1. Aspect rectangular de jur-împrejur atât in interior, cât și la exterior.
2. Cercevea invizibilă din exterior.
3. Design al cercevelei fără elemente de îmbinare și aspect unitar datorită 4. profilului opțional cu clipsuri.
4. Calitate unică a suprafeței prin intermediul tehnologiei exclusive acrylcolor pe partea exterioară.
5. Tehnologia de lipire STV® inovatoare permite un design „fără margine” al cercevelei și garantează o stabilitate maximă.
6. Capacitate extraordinară de termoizolare datorită camerelor umplute cu spumă ale profilurilor.

Despre noi

Ne-am lansat inca din 1997 si de atunci oferim tamplarie PVC fabricata pe linii complet automatizate cu personal specializat.